Idi do glavnog sadržaja
Šest modela satova iz limitirane kolekcije adventurer's stone

G-SHOCK SLAVI 40.ti ROĐENDAN UZ LIMITIRANU KOLEKCIJU “ADVENTURER'S STONE"

 

CASIO predstavlja najnoviji kolekciju G-SHOCK satova otpornih na udarce dizajniranih da proslave 40. godišnjicu brenda G-SHOCK i njegovu beskrajnu potragu za čvrstoćom. Šest modela "Adventurer's Stone" inspirisano je kamenjem koji su avanturisti dugo koristili za navigaciju.

 

Od lansiranja prvog G-SHOCK-a, DW-5000C, brend je kontinuirano evoluirao ne samo u otpornosti na udarce, već i u funkcionalnosti i spoljašnjem dizajnu.

 

“Adventurer's Stone” modeli otporni na udarce inspirisani su kamenjem* koje su avanturisti koristili kao kompas još od srednjeg veka. Koncept brenda G-SHOCK kontinuirane inovacije inspiriše ljude da se suoče sa novim izazovima, a dizajn ove linije je zasnovan na vrednosti koju je ovo kamenje oduvek imalo za ljude željne avanture.

* Tokom putovanja, svojstva kamenja koja prelama svetlost, čak i u oblačnim danima, korišćena su kao kompas za određivanje položaja sunca.

 

Metalni okviri kućišta satova su kovani i teksturirani da bi reprodukovali grubi osećaj kamena. Teksturirana površina je zatim izbrušena, dok su gornji i bočni slojevi obrađeni završnom obradom sa efektom ogledala, dajući kristalnu lepotu. Svaki od modela inspirisan je različitim tipom kamena, okvir kućišta je tretiran jednom od mnogih različitih šarenih jonskih obloga kako bi se reprodukovao izgled tog određenog minerala i jedinstven način na koji sija u zavisnosti od svetlosti i poprečnog preseka kamena. Narukvica svakog modela je dizajnirana da dopuni kućište.

 

Kao što i priliči jubilarnom modelu, logo godišnjice je ugraviran na poleđini kućišta, četiri zvezdice za 40 godina na gajki za kaiš, a fraza "SINCE 1983" se pojavljuje na brojčaniku.

ŠEST MODELA KOLEKCIJE "ADVENTURER'S STONE"

G-shock ručni sat crno-zlatne boje sa kamenom teksturom sa crnom gumenom narukviom.

GM-114GEM

Zasnovan na GM-110 sa svojim prepoznatljivim dimenzionalnim brojčanikom, GM-114GEM je inspirisan kalcitom. Ovaj kamen se nalazi u različitim nijansama i kaže se da „vodi napred do uspeha“. Nakon prvobitne jonske prevlake u zlatnoj boji, strane su maskirane na pozicijama 5 i 10 sati, a okvir kućišta je jonski prekriven crnom da bi se postigao dvobojni izgled. Kao dopuna motivu kalcita, ovaj model ima crnu narukvicu od teksturirane smole/gume.

G-shock ručni sat plave boje sa osmougaonim metalnim okvirom kućišta sa teget narukvicom.

GM-2140GEM

Osmougaono kućište i jednostavan dizajn popularnog GM-2100 poprima izgled kordierita, kamena povezanog sa „pokazivanjem puta“. Prelepa kordierit plava je reprodukovana sa plavim jonskim metalnim okvirom kućišta i narukvicom napravljenom tehnikom oblikovanja Garal koja meša dve različite boje smole.

G-shock ručni sat crno-ljubičaste boje sa kamenom teksturom sa crnom narukvicom.

GM-S114GEM

GM-S110 je osnova za ovaj model inspirisan ljubičastim kalcitom. Nakon prvobitne jonske obloge u ljubičastoj boji, strane su maskirane na pozicijama 2 i 7h, a okvir kućišta je jonski prekriven sivom bojom, stvarajući prepoznatljivu prelepu ljubičastu boju ovog oblika kalcita.

G-shock ručni sat žuto-zlatne boje sa belom narukvicom. Okvir kućišta je tretiran jonskim slojem u zlatu.

GM-S2140GEM

Osnov adizajna ovog modela je GM-S2100 i uključuje dizajn inspirisan žuto-zlatnim kalcitom. Okvir kućišta je tretiran jonskim slojem u zlatu, dok tehnika taloženje pare daje brojčaniku i časovnicima sličnu boju kako bi se ponovo stvorila bistra žuta boja ovog oblika kalcita.

G-shock ručni sat sa kućištem u duginim bojama na crnoj podlozi sa crnom narukvicom.

GM-5640GEM

Osnova ovog modela je GM-5600 i uključuje dizajn inspirisan sunčevim kamenom, kamenom koji se povezuje sa „donošenjem pobede“. Cela maska kućišta je obrađena jonskim slojem u duginim bojama, a zatim je sporadično prekrivena ION crnoj bojom da bi se reprodukovao višebojni sjaj sunčevog kamena, koji se menja u zavisnosti od ugla gledanja.

G-shock ručni sat inspirisan providnim kalcitom. Dugin jonski sloj na okviru kućišta sa belom narukvicom koja je ukrašena istim uzorkom.

GM-S5640GEM

Zasnovan na GM-S5600, manjoj verziji GM-5600, ovaj dizajn je inspirisan providnim kalcitom. Lasersko graviranje je naneseno duginim jonskim slojem na okvir kućišta da bi se ponovo stvorio kristalni uzorak kalcita i njegov prelomljeni svetlosni sjaj. Brojčanik i narukvica su ukrašeni istim uzorkom.

Idi na vrh stranice

Copyright © 2024 S&L Jokić - Sva prava zadržana.

Terms of use | Privacy policy